Sıkça Sorulan Sorular.

En az ilköğretim (8 yıllık) mezunu olup (silahlı eğitim için en az lise mezunu olmak), T.C. vatandaşı olmak, kasten işlenmiş suçlardan bir yıl veya daha fazla hapis cezası almamış olmak, sabıka kaydı bulunmamak, görev yapmasına engel sağlık sorunu bulunmak, Temel Eğitim için 18, Silahlı Eğitim için 21 yaşını doldurmuş olmanız özel güvenlik görevlisi olmak için bir kursa başvuru yapmanıza yeterli koşullardır. Tabi ki görülecek özel güvenlik kursu sonrası yapılacak yasal sınavda geçer not alınması  da gereklidir.

Eğer 21 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu iseniz silahlı özel güvenlik kursuna başvurabilirsiniz. Fakat 19 yaşında iseniz veya 32 yaşındasınız ama ortaokul mezunusunuz, bu durumda silahsız özel güvenlik görevlisi kursuna başvurabilirsiniz.

Aslında bu çok düşünülecek bir konu değil. Silahsız kimliğinizi aldıktan sonra gerekli koşulları taşıyıp daha sonra da silahlı kimliğe sahip olabilirsiniz.

Üzülmeyin. Toplam 4 hakkınız var. Birini kaybettiniz, kazanamadınız ve daha 3 hakkınız var. Bir sonraki sınava, sınav harcını ödeyerek ve eğitim kurumunuzdan yeniden sınava giriş belgenizi alarak katılabilirsiniz. Eğer 4 sefer de başarısız olursanız (Ki çok nadir görülen bir durumdur) maalesef yeniden kurs almanız ve süreci yeniden başlatmanız gerekmektedir.

  • Temel Silahlı Eğitim – 120 Saat
  • Temel Silahsız Eğitim – 100 Saat
  • Silahsızdan Silahlıya Geçme Eğitimi – 20 Saat
  • Silahlı Yenileme Eğitimi – 60 Saat
  • Silahsız Yenileme Eğitimi – 50 Saat

Bunlar yasa gereği verilmesi gereken zorunlu ders süreleridir. Bu çerçevede ortalama olarak şunu diyebiliriz;

– Temel Silahsız Eğitim: 13-14 gün,

– Temel Silahlı Eğitim: 16-17 gün,

– Silahsız Yenileme:  6-7 gün,

– Silahlı Yenileme: 7-8 gün,

– Silahsızdan Silahlıya Geçiş (Silah Farkı): 3 gün sürer diyebiliriz.

Maalesef, katılmazsanız yok yazılırsınız ve kurs akdiniz Emniyet Yetkilileri tarafından tutanakla iptal edilir. Geçerli ve zorunlu bir nedeniniz yoksa (Rapor, Acil Hastaneye Kaldırılma vs.) derslere katılımınız gerekmektedir.

Ayrıca, bu işi öğrenebilmeniz ve doğru şekilde, yasal mevzuata uygun olarak yapabilmeniz için de devam mecburiyetiniz vardır. Tabi ki bazı özel mazeretler için hakkınız bulunmakta. Fakat, mazeretsiz %10 (Temel Eğitim 100 saatin 10 saati, Yenileme Eğitimi 50 saati 5 saati) veya mazeretli %30 (Temel Eğitim 100 saatin 30 saati, Yenileme Eğitimi 50 saatin 15 saati ) olan devam oranını geçerse kursiyer başarısız sayılır. Bu konuda sık sık Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünce denetim ve yoklama kontrolleri yapılmaktadır. Kurslara devamsızlık etmemenizi önemle tavsiye ediyoruz.

Çok hassas ve çok önemli bir konuyu açıkça cevaplamak isteriz. Öncelikle hiçbir özel güvenlik eğitim kurumu iş garantili kurs/eğitim düzenleyemez. Yasa gereği zaten bu husus yasaklanmıştır.

Fakat konuya şu açıdan bakabiliriz, işsizliğin ülkemizde en büyük sorunlardan biri olduğu aşikar. Lakin bununla birlikte kalifiye bir çalışanın da işsiz kalması imkansız gibi, hele ki istihdamın yüksek olduğu özel güvenlik sektöründe. Çünkü işletmeler, kurum ve kuruluşlar aslında çalıştırdıkları elemanlar vasıtası ile hayatta kalmakta ve faaliyetlerini sürdürmekte. Buna bizim şirketimiz de dahil. Yani, mesleğinizde kendinizi yetiştirirseniz, bilgili, donanımlı, yasalara hakim, fiziki yeterliliğini muhafaza eden ve etkin bir iletişim kurabilen bir adayanız, doğru iş arama kanallarını da kullandığınızda iş bulabilme olanağınız inanın çok yüksek…

Bunun için öncelikle silahlı özel güvenlik olma şartlarını taşımanız gerekmektedir. Eğer gerekli koşulları taşıyorsanız 20 saatlik silah fark eğitimi alınarak sınava tekrar girmeniz gerekmektedir. Yazılı sınavda 25 soru, uygulama sınavında 5 atış yapıp, 60 puan barajını geçmeniz gerekmektedir. Bunun için bizimle iletişime geçebilirsiniz.